Pressmeddelande Strängen-sällskapet 2023-04-04

Calle Sjöqvist får Stämskruven 2023

För att hedra minnet av artisten, gitarristen och låtskrivaren Robert ”Strängen” Dahlqvist instiftade Strängen-sällskapet 2019 utmärkelsen Stämskruven. Syftet är att lyfta fram artister och låtskrivare som ”verkar i Roberts anda”. I år har sällskapet den stora äran att ge priset till ingen mindre än gitarristen Calle Sjöqvist, och juryns motivering lyder:

” Årets vinnare av Stämskruven har under de senaste åren visat att rocken inte är död, utan högst levande, ja rentav elektrisk. Som en högspänningsledning från dåtid till nutid visar pristagaren att denne behärskar rockens mest klassiska grepp från Chucken till Graveyard och Status. Med en av det största rockplattorna på svenska sen Rock På Svenska i ryggen, så är det en stor ära att ge årets Stämskruv till gitarristen Calle Sjöqvist från rockbandet STRÖM

Prisceremonin äger rum på Norra Kyrkogården i Uddevalla den 15/4 kl. 16:00 vid Roberts grav, men redan kl. 14:00 kan man i år få höra Calle i en intervju på Evolution Records.

Vi uppmanar alla att supporta artisten, köp skivor och streama musiken!

Tidigare pristagare: Kristoffer ”Doffe” Ekberg (2019), Jennifer Israelsson (2020), Jack Jönsson (2021) & Moa Lenngren (2022)

För mer info, intervjuer etc: bibidahlqvist@gmail.com

//

Varma hälsningar från Strängen-sällskapet

Strängensällskapet
Strängensällskapet

Lämna en kommentar

Trendande

Webbplats drivs med WordPress.com.